Activiteiten in de Bourgogne

De Côte d'Or trekt veel toeristen die de wereldberoemde wijnstreken komen bezoeken. Op aanvraag kunnen er ook rondleidingen met een gids georganiseerd worden. Connaisseurs zullen de N74 tussen Beaune en Dijon zeer op prijs stellen, dit is de grand cru wijnroute. De regio heeft nog veel meer te bieden en Ménessaire is een ideale uitvalsbasis voor allerlei activiteiten. Hier zijn een aantal ideeën:
Klik op de afbeeldingen om de complete foto's te zien
  • Voor de sportievelingen is het Regionaal Natuurpark van de Morvan een heerlijk gebied met vele wandel- en fietsroutes en perfect voor avontuurlijk mountainbiken. De meren en rivieren bieden vele watersportactiviteiten.
  • Natuurliefhebbers zullen de wilde dieren, de vogels, bomen en planten van de Morvan zeker op prijs stellen.
  • Lekkerbekken wisten natuurlijk al dat de Bourgogne heel wat gastronomische hoogtepunten kent. Er is een ruime keus aan eetgelegenheden; van lokale familierestaurants tot restaurants met 3 Michelinsterren. Het dichtstbijzijnde sterrenrestaurant is Relais Bernard L'Oiseau in Saulieu (20 km).
  • Shoppers kunnen hun hart ophalen in de winkelstraten en winkelcentra van Dijon, Beaune en Chalon sur Saône. Maar vergeet vooral de lokale markten niet die op verschillende plekken, op verschillende dagen gehouden worden.
  • Liefhebbers van geschiedenis gaan terug in de tijd naar het Romaanse of Gallische tijdperk, de Bourgondische Hertogen of het Franse verzet.
  • Cultuurliefhebbers genieten van de vele evenementen die in de dorpen en steden worden georganiseerd. Waaronder: historische wandelingen, brocantes, muziekfestivals, eetfestijnen en natuurlijk wijnfeesten.
  • Andere activiteiten in de regio: vissen, paardrijden, tochten per quad, golf en boottochten op het kanaal of de rivieren.